Test d'intrusió i Pentesting

Test d'intrusió

 

 

Hui en dia, una pràctica molt interessant per comprovar les vulnerabilitats de la nostra web és el Pentesting. Però... que és el Pentesting?

Pentesting  


Pentesting prové de les paraules angleses Penetration i Testing.

Llavors, com el seu nom indica, el Pentesting es la pràctica d'atacar diversos entorns amb la finalitat de descobrir errors, vulnerabilitats o altres error de seguretat per, així, poder previndre atacs externs a aquests equips o sistemes.


És legal?


Si. El Pentesting és totalment legal sempre i quan els atacs que es relitzen siguen dirigits cap als nostres pròpis equips o els equips dels nostres clients.

Si aquest mètode no s'utilitza de la forma correcta es consideraria 'hackejar', cosa que en la majoria de països és un acte amb pena de presó.

Per deixar-ho clar, la diferència entre Pentesting i Hacking és que en la primera comptem amb l'aprovació  i el permís del propietari del sistema mentres que amb el hacking no.


Algunes aplicacions per realitzar pen testing serien les següents: 


Més sobre els Tests d'Intrusió



L'objectiu del Test d'Intrusió és avaluar l'estat dels sistemes davant d'atacs de tipus intrusiu. No hi ha una millor manera de provar la fortalesa dels sistemes de seguretat que atacar-los, per això els professionals d'Internet Security Auditors auditen els sistemes de seguretat des del punt de vista de possibles atacs externs per part de hackers.

Per realitzar aquests atacs s'utilitzaran tant tècniques com eines de hacking. Les eines utilitzades seran les mateixes que les utilitzades pels hackers.

Les pautes definides són:
  • Anàlisi de la informació pública
  • Anàlisi de Seguretat a Nivell de Xarxa
  • Anàlisi de Seguretat a Nivell de Sistema
  • Anàlisi de Seguretat a Nivell d'Aplicacions
  • Anàlisi dels Sistemes de Seguretat 

Amb el resultat s'elabora un informe detallat on s'inclou:
  •      Resum executiu d'alt nivell amb la classificació dels resultats.
  •      Detall de totes les proves realitzades especificant el seu objectiu.
  •      Resultats obtinguts en els diferents tests que s'han realitzat.
  •      Recomanacions per solucionar de la forma més encertada els problemes de seguretat trobats.
  •      Classificació dels problemes de seguretat segons el nivell de perill.


La pàgina que vaig a utilitzar és Pentest, que ja l'hem nombrat anteriorment.







Com podem veure a la part superior tenim 40 tokens que s'utilitzaran cada vegada que realitzem un Test de Penetració. El Test que anem a realitzar nosaltres és el que està sel·leccionat per defecte "Web Server Scan", on hem de ficar l'URL de la pàgina que volem testejar.

*Aquest test costarà 20 tokens.

En el nostre cas, hem escollit hiber.tk, que és sobre la que hem treballat a l'entrada anterior.




Com podem veure, ens surt 2 tipus d'escanejos. El que ens ha fet a nosaltres és el primer ja que no som usuaris amb un compte PRO.

En el resum en surt que tenim diverses vulnerbilitats, la qual 1 d'elles és de gran risc i 2 són de baix risc.



Si seguim baixant. Podem veure detalladament les vulnerabilitats trobades amb el seu nivell de risc, la nota d'un sistema de puntuació de vulnerabilitats, un resum de quin és el risc i a quin software afecta.

Com podem veure tots els punts afecten al servidor http, per tant és una cosa que es deuria millorar.




I, finalment, podem veure alló que no ha pogut penetrar i el llistat de tests que ha realitzat aquesta pàgina i si els ha executat tots o no.

Aquest seria un breu tutorial sobre que és el Pentesting i com poder trobar les vulnerabilitats que tenim a la nostra web.

Espere que haja servit per estar més informat sobre aquest tema ja que la seguretat sempre és una cosa important si vols tindre una web seria.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Desplegament d'Aplicacions (Heroku)

Benvingut al meu Blogger

Treballant amb git - Repositori Remot