Treballant amb Git - Inici
Treballant amb Git
Aquesta setmana a classe hem estat realitzat exercicis sobre Git per tindre una major habilitat per trballar amb aquesta ferramenta.
Avui en dia Git es bastant important des del món de l'informàtica ja que moltes empreses, per comprovar les habilitats de les persones, accedeixen als perfils del sol·licitants i així s'eviten possibles mentides per parts d'aquestos o, fins i tot, per veure l'estètica que segueixen i si és la mes adequada per l'empresa.
Primer de tot, que és Git?
Git és podria resumir a simples paraules com una plataforma on les persones poden compartir el seu codi, projectes, dubtes amb la resta d'usuaris i, fins i tot, fins descarregar-se projectes de la resta de persones.
El que preten aquest 'Software de control de versions' també és facilitar el treball en equip i coordinar-ne la seua feina.
Seguidament vaig a mostrar un breu tutorial sobre com inicialitzar-nos amb Git.
El primer que hem de fer es crear un directori i inicialitzar-lo. Per crear un directori des de la consola d'Ubuntu el que hem de fer és la comanda mkdir nom_del_directori i, una vegada creat per inicialitzar-lo utilitzarem la comanda git init nom_del_directori (si no estem situats sota aquest).
Com es pot observar a l'imatge hem creat el directori prova i l'hem inicialitzat. Una vegada fet el git init si fem un ls -la nom_del_directori (si no estem situats sota aquest), podrem obervar que s'ha creat un directori anomenat .git
Com es pot observar a l'imatge hem creat el directori prova i l'hem inicialitzat. Una vegada fet el git init si fem un ls -la nom_del_directori (si no estem situats sota aquest), podrem obervar que s'ha creat un directori anomenat .git
Les següents comandes git que anem a utilitzar són el git add i el git commit.
Ens situem sota el directori creat anteriorment amb la comanda cd prova i una vegada alli creem un arxiu anomenat libros.txt amb la comanda nano libros.txt aixi ja comencem a editar-lo directanemt i li afegirem tres títols de llibres.
Una vegada fet aquest pas realitzem la comanda git add . o, si es vol ser més concret, git add libros.txt.
Git add . el que fa és registrar tots els canvis de tots els fitxer sobre el directori de treball (prova). I git add libros.txt el que fa és registrar tots els canvis del fitxer libros.txt.
Una vegada registrats els canvis, anem a confirma-los amb la comanda git commit. Per a registrar un missatge com a breu explicació dels canvis realitzats, afegirem a la comanda git commit el -m "breu_explicacio".
Llavors, el següent pas és, si sols volem registrar X fitxers com podem saber tots aquells que hem modificat?
Ahi és on apareix la comanda git status la qual ens permet veure els fitxers que han sigut modificats.
Per realitzar una prova anem a crear un nou fitxer anomenat peliculas.txt i li afegirem tres títols de pel·lícules.
Com podem observar ens ix en roig el fixer que acabem de crear avisant-nos que aquest fitxer no ha sigut registrat amb la comanda git add.
Com podem observar ara ens ix en verd el fitxer ja que ha sigut registrat però no ha sigut confirmat.
Altra qüestió que pot sorgir és: si jo vull registrar tots els arxius excepte 1 o 2 he d'anar fent un git add de cada ú?
Doncs no, per a aixo existeix un fitxer anomenat .gitignore al qual li podem indicar els fitxers i directoris que no volem incluir.
Hem creat els següents fitxers i directoris però, com podem observar si fem git status no tots els fitxers i directoris creats ixen, el qual significarà que al .gitignore hem afeigit eixes rutes per excluir-los.
Per últim, altra comanda que pot ser útil és el git log la qual ens permet veure l'historial de canvis que hem fet
Després d'haver creat els fitxers i directoris anteriors he fet un git add i un git commit -m "segundo commit".
Si fem la comanda git log en eixirà el següent:
Com es pot observar tenim els dos commits fets a aquest tutorial amb qui els ha realitzat, la data i el nom del commit.
Aquest seria un breu tutorial sobre com començar a treballar amb git.
Comentarios
Publicar un comentario