Treballant amb git - Repositori Remot

Treballant amb git - Repositori Remot

 

Als tutorials anteriors:  Treballant amb Git - Inici i Treballant amb Git - Branches hem aprés a treballar a nivell local. A aquesta pràctica anem a utilitzar la famosa pàgina web Github per reballar amb repositoris remots.

Primerament, ens hem de crear un compter a aquesta plataforma. Una vegada creada anirem a la secció de Repositories i en crearem un nou.


Quan fem clic a New se'ns redirigirà a la següent vista on ens demanarà una configuració bàsica com el nom, la visibilitat(pública o privada) i crear per defecte els arxius README, .gitignore i llicences.

En aquesta pràctica anem a crear un repositori simple, aleshores no he escollit crear cap dels fitxers anomenats anteriorment.


Quan l'hem creat ens eixirá el següent. Aquest imatge és bastant important ja que podem veure coses com el nostre enllaç al repositori, comandes vistes als anteriors tutorials com git add, git commit... i una comanda anomenada git remote add que veurem més avant

Jo he decidit crear un fitxer anomenat test.txt per quan ens 'descarrguem' el repositori almenys tindre un fitxer.

Ara procedim a clonar aquest repositori sobre una carpeta del nostre ordinador.

Jo he creat la carpeta Remote i he clonat ahí el repositori (primerament s'ha d'inicialitzar). Per realitzar aquest pas he utilitzat la comanda git clone https://github.com/puigsolerh/test.git 

Aquesta direcció la podem traure al nostre repositori des de la pàgina de github i fer clic en un botó que fica Clone or Download.

Llavors realitzem la comanda i, com és pot veure al directori Remote, s'ha clonat la carpeta test amb el fitxer test.txt

El que anem a fer ara és anar un pas avant i anem a crear un nou fitxer anomenat remote.txt i anem a 'pujar-lo' al github.


Com és pot veure apareix una nova comanda anomenada git push origin master, on origin és el directori origen i master és el nom de la branca a la que volem 'pujar' els canvis.

Com podem veure al GitHub, el fitxer està al repositori.

Ara anem a veure la comanda inversa al git push, el git pull.

Aquesta comanda el que fa és baixar-se tots els fitxer nous que estan al github sobre el nostre directori local.

Creem un fitxer anomenat pull a la pàgina de GitHub i anem a utilitzar la comanda git pull per baixar-se'l al directori Remote(sobre el qual estem treballant).

Una vegada afegit el fitxer des de la consola es situem sobre el directori de treball i fiquem la comanda git pull. Com es pot observar si fem un llistat dels fitxers el nou fitxer pull.txt està sobre la nostra carpeta en local.

Aquest últim punt de l'activitat es podria realitzar altres comandes però la forma més ràpida és aquesta.

L'altra és emprar la comanda git fetch seguida de git merge

Quan s'utilitza pull, Git intenta fer-ho automàticament. És sensible al context, de forma que Git fusionrà tots els compromisos extrets a la branca sobre la qual s'està treballant. Pull combina es commits de forma automàticament sense poder-ho revisar.


Amb fetch, Git recopila qualsevol informació de la branca de destí que no existeix en la branca local i ho emmagatzema en el repositori local.
Però, no els combina amb la seua branca actual, la qual cosa pot ser útil si es necessita mantindre el repositori actualitzat però s'està treballant amb alguna cosa que podria fer-se malbé si actualitza els arxius.
Per integrar les confirmacions en la branca master, utilitza git merge.


Aquest seria la fí d'aquesta pràctica. Espere que haja sigut útil aquest contingut ja que aprendre a utilitzar aquestes comandes git pot permetre fer-ne més fàcil el treball amb equip i a tindre un major control dels directoris, fitxers i branques.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Desplegament d'Aplicacions (Heroku)

Benvingut al meu Blogger